BLOG

End Violence Against Sexworkers Day 17 December

Våld mot personer som säljer sex är ett stort problem i Sverige och utomlands. Och idag den 17 december är dagen då det ska uppmärksammas. Tyvärr får dagen sällan så mycket uppmärksamhet till skillnad från andra dagar då man uppmärksammar problem.

Många som säljer sex som utsätts för våld anmäler det inte till polis och söker heller inte hjälp för det hos sjukvården. Vissa är rädda för att inte bli trodda eller osäkra på om den som tar emot anmälan kommer att säga att det är ens eget fel. Det är aldrig ditt fel om du utsätts för ett övergrepp, oavsett om du säljer sex eller inte. Lär mer om övergrepp här.

Våldet mot personer som säljer sex kan aldrig accepteras.

 

Andra saker vi pratar om
BLOG

Sälja sex som transman

Transmän är generellt mindre synliga inom sexarbete och det finns väldigt få plattformar specifikt riktade till sexarbetande transmän. Ofta jobbar transmän från plattformar riktade till män som har sex med…

Läs mer
BLOG

Sexarbetare och COVID-19

Många som säljer sex drabbas hårt av COVID-19 eftersom att sälja sex är typ motsatsen till social distansiering. Köpare bokar av eller försöker pruta, intäkter minskar och plötsligt blir det…

Läs mer
TESTNING & PrEP

PrEP

PrEP är en förebyggande behandling mot hiv som är väldigt effektiv. Den har funnits i Sverige i ett par år nu och har blivit lite av en game changer för…

Läs mer