SEX_sexet

Allmänt

Precis som att sex är väldigt många olika saker för olika personer är också att sälja sex väldig olika för olika människor. Vissa gör det för att de gillar det eller att det är det minst dåliga alternativet. Andra gör det av strikt ekonomiska skäl eller till följd av psykisk ohälsa eller tvång. Oavsett varför kan det vara bra med tips på hur man säljer sex bekvämare. Tipsen kommer från personer som har erfarenhet av att sälja sex. Har du frågor som rör sex mot ersättning kan du maila oss. Klicka här för vår Frågelåda

Analsex

Om det är du som blir påsatt finns det sätt att göra analsexet lite mer bekvämt, även om man inte är upphetsad. Grunden är så klart att ringmuskeln slappnar av, den yttre ringmuskeln är viljestyrd medan den inre inte är det. Den inre slappar av vid ett lättre tryck under cirka femton sekunder. Vissa tycker att det är lättare om man först ”mjukar upp” lite med glidmedel och ett finger till exempel.

Vissa ställningar ger dig mer kontroll över situationen vilket kan vara bra, särskilt om det är en ny köpare eller om penisen är stor. En ställning som ger lite bättre kontroll är att ”rida” kunden. Penisens form påverkar också vilka ställningar som känns bekväma, du får hitta ett sätt som passar dig.

Det är du som bestämmer tempo, även om någon har betalt för sexet. Känner du att du vill avbryta under sexet så gör det, det har du alltid rätt att göra. Lämna tillbaka pengarna och gå därifrån.

Är du den som sätter på är kondomstorleken viktig att tänka på för bekvämligheten. Under Fakta-fliken kan du läsa mer om kondomer i olika storlekar.

Säkrare analsex kan man bara ha på ett sätt; med kondom under hela samlaget. Se till att alltid ha med dig kondomer och glidmedel så att du inte är beroende av att kunden har. Är det du som sätter på räcker det med att ta med den kondom som är mest bekväm för dig. Är det du som blir påsatt är det viktigt att ta med flera olika sorters kondomer beroende på hur stor penis kunden har. Ta gärna med en plastkondom också eftersom vissa personer är allergiska mot latex som är det vanligaste materialet. Under faktafliken kan du läsa mer om kondomer och kondomstorlekar.

Vatten- eller silikonbaserat glid är ett måste då lotions och andra fettbaserade krämer kan göra att kondomen spricker. Engångsförpackningar av glidmedel är hygieniska och du kan beställa sådana gratis från sexperterna@rfsl.se. Passa på att beställa kondomer i olika storlekar när du ändå håller på.

Att ha sex bakifrån innebär att det kan vara svårt att se och märka om kondomen är på under hela samlaget. Det händer att köparen rullar på kondomen först och tar sen av den under sexet. Så försök hålla koll på vad som händer och kontrollera då och då att kondomen är på fortfarande. 

Suga av

Först av allt, är det du som suger kan det vara en poäng att be köparen vara nyduschad, precis som att köparen ofta förväntar sig att säljaren är nyduschad.

Ska du suga av en person är det bra att välja en ställning där du har kontroll över situationen, där det är du som väljer tempo och hur djupt du ska ta penis eller dildo. Om det är så att du väljer att suga av personen utan kondom är det bra att välja en position där du lätt kan undvika att få sperman i munnen. Kontrollen du vinner innebär också en bättre rörelsefrihet, om du behöver ta dig ur situationen snabbt.

Att suga av någon utan kondom innebär en liten risk för överföring av hiv. Risken ökar om den som suger tar sperma i munnen eller om personen man suger har rikligt med försats. Att använda kondom vid oralsex är det säkraste. Att suga av utan kondom kan också medföra en risk för överföring av könssjukdomar, oavsett om köparen sprutar i din mun eller inte. De flesta brukar markera att de är på väg att komma genom en tyngre andning eller genom att faktiskt säga “Jag kommer strax.” och då kan du som suger övergå till att runka av personen för att undvika sperma i munnen. Vill du inte ha sperma i munnen, prata med köparen om det innan ni ses eller innan ni har sex, var tydlig med dina gränser.

Att bli avsugen innebär färre risker när det kommer till infektioner. Det finns ingen risk att få hiv, chansen att få klamydia är nästan obefintlig. Du kan fortfarande få gonorré, syfilis och herpes till exempel. Råkar köparen använda tänderna kan det göra ont och små sår på penis ökar risken för en infektion. Be köparen vara försiktig och försök vara försiktig själv om du “munknullar” köparen. Att använda kondom vid oralsex är det säkraste.

Det kan hända att personen som köper sex är villig att betala ett par hundralappar mer för oskyddat sex. Om du är tydligt med att det är kondom som gäller tidigt i kontakten minskar du risken för att personen som köper sex ska försöka förhandla om när ni ses. Sätt upp egna gränser och håll dessa, många upplever det som superviktigt och ett sätt att faktiskt må bättre eftersom det blir på dina villkor.

Vaginalsex

Vissa ställningar ger dig mer kontroll över situationen vilket kan vara bra, särskilt om det är en ny köpare eller om penisen är stor. En ställning som ger lite bättre kontroll är att “rida” köparen. Penisens form och vaginans djup påverkar också vilka ställningar som känns bekväma. Har du en konstruerad vagina och precis börjat stavträna så bör du ha andra former av sex.

Det är du som bestämmer tempo, även om någon har betalt för sexet. Känner du att du vill avbryta under sexet så gör det, det har du alltid rätt att göra. Lämna tillbaka pengarna och gå därifrån.

Är du den som sätter på är kondomstorleken viktig att tänka på för bekvämligheten. Under Fakta-fliken kan du läsa mer om kondomer i olika storlekar.
Säkrare vaginal kan man bara ha på ett sätt;; med kondom under hela samlaget. Se till att alltid ha med dig kondomer och glidmedel så att du inte är beroende av att köparen har.

Är det du som sätter på räcker det med att ta med den kondom som är mest bekväm för dig. Är det du som blir påsatt är det viktigt att ta med flera olika sorters kondomer beroende på hur stor penis köparen har. Ta gärna med en plastkondom också eftersom vissa personer är allergiska mot latex som är det vanligaste materialet. Under faktafliken kan du läsa mer om kondomer och kondomstorlekar.

Vatten- eller silikonbaserat glid är ett måste då lotion och andra fettbaserade krämer kan göra att kondomen spricker och för att göra sexet bekvämare. Är du född med en vagina kan det vara så att du lubricerar under sex och lubrikationen fungerar som glidmedel. Men det är inte alltid man blir våt, det är olika från person till person, beroende på om man är upphetsad eller inte. Använd då rikligt med glidmedel. Det rekommenderar vi också om man har en konstruerad vagina, till exempel om du är transtjej så kan lubrikationen vara mindre eller saknas helt. Engångsförpackningar av glidmedel är hygieniska och du kan beställa sådana gratis från sexperterna@rfsl.se men en tub funkar också så klart! När du mailar oss, passa på att beställa kondomer i olika storlekar.

Att ha sex vaginalt men bakifrån innebär att det kan vara svårt att se och märka om kondomen är på under hela samlaget. Det händer att köparen rullar på kondomen först och tar sen av den under sexet. Så försök hålla koll på vad som händer och kontrollera då och då att kondomen är på fortfarande. 

Cunnilingus

Cunnilingus är samma sak som att att slicka vagina. Först av allt, är det du som slickar kan det vara en poäng att be köparen vara nyduschad, precis som att köparen ofta förväntar sig att säljaren är nyduschad.

Det finns inga fall av hivöverföring av att man blivit slickad. Det finns ytterst få fall av hivöverföring genom att slicka (vagina till mun) och då har det vanligtvis funnits mensblod med i bilden. Det finns en risk för överföring av könsjukdomar vid cunnilingus. Ibland pratar man om slicklappar. En slicklapp är en latexduk där det är tänkt den ska förhindra överföring av infektioner. Slicklappar är svåra att använda korrekt. Vi rekommenderar istället regelbunden testning som en del av din sexhälsa. 

Rimming

Med rimming menar vi att slicka eller att bli slickad i analöppningen. Det är inte en sexteknik som är jättevanlig men det händer. Se till att själv vara nyduschad och du kan kräva att köparen är det också. Annars får du be personen att ta en dusch innan ni fortsätter.
Rimming innebär låg risk för överföring av hiv. Det finns dock andra infektioner som kan överföras den vägen till exempel gonorré, herpes och hepatiter. Hivpositiva personer är mer känsliga för en hepatit C-infektion. Vill man minska risken för att få en könssjukdom kan man använda en slicklapp, de finns att köpa i on-linebutiker. Använd inte en uppklippt kondom, det blir för litet. Glöm inte att hålla koll på vilken sida som är munsidan och vilken sida som är “analsidan”.

Dildos & Leksaker

En del köpare gillar att leka med leksaker. Det bästa är att du tar med dig leksakerna, på så sätt kan du kontrollera att de är rena och i rätt storlek. Rätt storlek är viktigt för om de på något sätt ska användas på dig, en för stor dildo kan göra ont. Använd alltid vattenbaserat glidmedel, det funkar bra på de flesta sorters sexleksaker. 

Olika material ger olika känsla, vad är bekvämast för dig? Silikonleksaker är lite dyrare men är oftast giftfria och lätta att göra rena. Använd aldrig silikonbaserat glidmedel på silikonleksaker, då det kan förstöra ytan och bakterier kan sätta sig där.

Ska man använda samma leksaker på flera personer är det viktigt att noga göra rent dem mellan att de används av olika personer, eller dra på en kondom. Kom ihåg att byta kondom mellan olika bottoms eftersom hiv eller en könssjukom kan spridas genom leksaker.

Tuffare tag

Om det är någon som vill köpa lite hårdare sex inom ramen för bdsm- eller fetischscenen är det oftast något som kunden lyfter innan ni träffas och då får du ta ställning till om det känns ok eller inte. Känner du dig tveksam så tacka nej, magkänslan är ofta att lita på!

Att sälja lite hårdare bdsm-sex som bottom/undergiven medför högre risker, framför allt om du säljer till någon du inte träffat förut. Försök lära känna köparen lite, känn in stämningen innan du går in i en sådan lek. Oavsett om det är bdsm för pengar eller inte så bygger det på förtroende och trygghet.Sexperterna Rekommenderar

Populära ämnen