ALKOHOL & DROGER

RÅDGIVNING

 

Socialtjänsten i din kommun erbjuder stöd för att förebygga och motverka negativa aspekter a droger. Du har möjlighet att ansöka om t.ex. samtalsbehandling och annat socialt stöd. Ofta erbjuder kommunen även anonym rådgivning via telefon. Ring växeln i din kommun och berätta ditt ärende så får du hjälp att komma vidare.

Du kan också prova att besöka AA (Anonyma Alkoholister) eller NA (Anonyma Narkomaner) som ibland har särskilda möten för homosexuella, bisexuella och transpersoner. Mer info hittar du på aa.se eller nasverige.org.

Information för unga på Drugsmart.

RFSL Stockholms Chemsexmottagning

Vill du prata med någon om att sluta, ta mindre droger, ta en paus eller göra det säkrare? Vi utgår från dina behov och frågeställningar och är här för att ge stöd utan pekpinnar.

Vi erbjuder samtal till personer över 18 år i communityt som har erfarenheter av eller funderingar kring droger och/eller chemsex. Om du är under 18 år, hör av dig, så kan vi guida dig vidare.

På mottagningen möter du en socionom med chemsex-kompetens. Vi har inte journalföringsplikt och kommer tillsammans överens om vi behöver ta minnesanteckningar.

Exempel på frågeställningar kan vara:

  • Funderingar kring droger och sex.
  • Oro för sig själv eller kompis.
  • Hjälp att sluta, ta mindre droger, ta en paus eller göra det säkrare.
  • Hjälp med kontakter till myndigheter/sjukvård/beroendevård.

För tidsbokning eller rådgivning:

Mail: mottagning@rfslstockholm.se

Telefon / SMS: 076-394 84 05

KIK: chemsex_mottagningen

Instagram: chemsex_mottagningen

Mottagning Södermalm: RFSL Stockholm, Alsnögatan 7 på Södermalm.

Telefon:+46 73-572 22 38
Mejl: testpoint@stockholm.rfsl.se

Testtillfällen i Stockholm: Testpoint Stockholm

Var denna artikel värdefull?

Andra saker vi pratar om
STÖD & INFO

Sexhälsokonferensen / Sexual Health Conference 2023

ENGLISH BELOW 5 och 6 oktober 2023 anordnar RFSL Stockholm/Sexperterna en årlig sexhälsokonferens. Årets tema är sex mot ersättning. Syftet är att hitta nya vägar inom hivpreventionen genom att lyfta målgruppen (personer…

Läs mer
BLOG

Sexperterna/Sexwork Paneler Stockholm Pride 2023

ENGLISH BELOW Sexperternas paneler med fokus på sexarbete under Stockholm Pride inför Sexhälsokonferens 2023 (5-6 oktober 2023)  Under Stockholm Pride introducerade Sexperterna-Sexwork två paneler som fokuserade på både statligt och…

Läs mer
BLOG

Delta i vår samarbetspartners studie

Mitt namn är Kira Stellar och jag är också sexarbetare. Jag arbetar med en forskning av ESWA (eswalliance.org) och som pågår i flera länder, om sexarbetares rätt till rättvisa och…

Läs mer